Tak se jmenuje nový gastronomický festival z dílny Alakarte.cz, který proběhne od 19. 11. do 19. 12. 2012 ve více než 160 restauracích po celé České republice. Hlavní myšlenkou festivalu je spojit dobré jídlo s dobrým skutkem. Stačí jediné, zdarma si na www.jimprocharitu.cz rezervovat stůl v restauraci. Za každého hosta věnuje Alakarte.cz 10 Kč Nadačnímu fondu Kapka naděje.
Dne 1.8. 2012 byl v Plzni, Kollárově ulici otevřen farmářský obchod Český grunt. Firma Český grunt má již několikaletou tradici a obchody v řadě měst České republiky. Zaměřuje se na kvalitní potraviny z farem od českých výrobců. Náš sortim
Západočeskou restaurací roku je PI.JEZ.PI, titul pivovar roku 2012 získal pivovar Pašák. Vítězné podniky vybrali svým hlasováním během dvou dnů návštěvníci Apetit Festivalu za OC Plaza v Plzni.
Semifinálový zápas mezi českým a slovenským hokejovým týmem budou moci sledovat i návštěvníci Apetit Festivalu. V sobotu 19. května od 17.30 hodin bude v areálu za OC Plaza umístěno speciální promítací plátno, na kterém poběží semifinálový hokejový souboj. Pokud čeští hokejisté postoupí do finále Mistrovství světa, bude hokeji patřit i nedělní večer.
Už jen pár dní zbývá do zahájení druhého ročníku Apetit Festivalu za OC Plaza v Plzni. Milovníky dobrého jídla a pití budou lákat restaurace, bary, pivovary, ale i vinaři a také hudební interpreti. Zcela unikátní pak bude ukázka molekulární kuchyně, kterou představí Petr Koukolíček. Zastánce české kuchyně a jednoduchých pokrmů potěší kuchařská show Jiřího Babici.
Farmářské trhy jsou stále populárnější, jak by se vám ale líbilo mít jejich sortiment dostupný v běžném obchodě? V Plzni byl otevřen Farmářský obchod, ve kterém najdou zákazníci kvalitní, autentické potraviny s prokazatelným původem.
Partnerem letošního Apetit festivalu jé také služba Plzeňské želvy. Plzeňské želvy se zabývá již několik let zejména odvozem vozu zákazníka. Vzhledem k tomu, že na Apetit festivalu vás čekají ochutnávky dobrého jídla a pití, budou pro vás Plzeňské želvy připravené už od zahájení Apetit festivalu. Budou zde také hostesky, které budou informovat o novinkách Plzeňských želv a pokud budete mít to štěstí, a dívky v zelených kostýmech uvidíte, rády poradí, jak využít pro tyto dny slevu 30 Kč na odvoz vozu a objednat si službu přímo na místě.
Lucie Glaister si pro Apetit festival připravila skutečnou lahůdku. Kořenit pokrmy můžete vším možným, ale slyšeli jste, že je možné používat k dochucení pokrmů také kakao a čokoládu? Právě takové menu můžete na Apetit festivalu ochutnat.
Proč si nepřipít něčím originálním? Vychutnejte si třeba na oslavu, nebo na závěr dne skleničku lahodné medoviny! Včelovina je medovina té nejvyšší kvality, která vám příjemně zavoní a polechtá vaše chuťové pohárky. Na zdraví!
Víte, kolik elektrospotřebičů máte ve své kuchyni k přípravě jídel? V průměrné domácnosti se jich vyskytuje zhruba deset! Mimo dalších pomocníků jako jsou vysavače, fény, kulmy, holicí strojky, vrtačky vám usnadňují domácí práce. Pokud vám ale již dosloužily a nevíte kam s nimi, přineste je do OC Plzeň Plaza, kde ve dnech 19. – 20. 5. probíhá Apetit festival a kde je můžete u stánku společnosti ELEKTROWIN odevzdat. Odměnou vám bude dobrý pocit, že vaši vysloužilí pomocníci neskončí v popelnici, kam rozhodně nepatří a navíc si odnesete malý dárek.
Chcete ochutnat menu připravené panem Zdeňkem Pohlreichem a Jaroslavem Sapíkem přímo na hlavním podiu Apetit Festivalu ? Časopis F.O.O.D. vám to umožní a získáte spolu s tím i další lákavé ceny.
Plzeňský sochař působící po celém světě, mimo jiné autor ceny Žebřík 2011, Václav Česák, vytvořil sošky, které získá na Apetit Festivalu Západočeská restaurace roku 2012 a Pivovar roku 2012. Kdo si ocenění odnese, si zvolí sami návštěvníci přímo na festivalu.
Čtyři čeští špičkoví kuchaři budou hlavními hvězdami druhého ročníku Apetit Festivalu v Plzni ve dnech 19. až 20. května. Kuchařskou show předvede divákům stejně jako vloni Zdeněk Pohlreich. Další kuchařskou osobností na pódiu bude Jaroslav Sapík a také populární Jiří Babica. Taje molekulární kuchyně odhalí návštěvníkům Petr Koukolíček.
Gurmánský festival od loňského roku „řádně přibral a rozrostl se do šířky“. Druhý ročník Apetit Festivalu totiž zabere celý prostor za OC Plzeň Plaza a program je připravený nově pro dvě pódia, kde se budou střídat hudební vystoupení českých kapel.
Vylepšený, rozšířený a ještě „chutnější“ se chce představit druhý ročník plzeňské gastronomické akce - Apetit festival 2012. Opět bude očekávat návštěvníky v prostoru za OC Plaza v Plzni, a to hned na dvou scénách. Přípravy jsou v plném proudu a organizátoři chystají opravdu „našlapaný“ program.
Chcete si připomenout atmosféru prvního dílu Apetit Festivalu 2011
Fotky najdete ZDE
Video najdete ZDE