LEGENDÁRNÍ RESTAURACE LOKÁLNÍ A ZÁŽITKOVÉ RESTAURACE

LEGENDÁRNÍ RESTAURACE

Café Imperial a Valoria Restaurant

www.cafeimperial.cz Na Poříčí 15, Praha 1

Šéfkuchař: Zdeněk Pohlreich - Cafe Imperial

Šéfkuchař: Petr Kašparovský - Valoria Restaurant

menu

  • Grilovaná chobotnice, řasa wakame, wasabi majonéza, nashi hruška, koriandr
  • Halibut, lanýžová omáčka, grilovaný celer, topinambur, hřiby
  • Thai Surf & Turf, tygří krevety, chashu pečený bůček, kimchi majonéza, ponzu, pan choi, arašídy, koriandr
Café Imperial a Valoria Restaurant

Český Národní tým kuchařů a cukrářů

www.narodnitymkucharu.cz

Kapitán týmu: Patrik Bečvář

menu

  • Králičí hřbet, bramborové noky, kadeřávek, horčičné semínko, fermentovaná ředkvička, hořčičný demi glace

  • Presovaný vepřový bok, bramborové rösti s majoránkou, konfitované zelí, pečená paprika, česnekové pyré, smažená cibule

  • Telecí hřbet, lanýžová nádivka, celerovo-mrkvové pyré, marinovaný celer, telecí jus

Český Národní tým kuchařů a cukrářů

U Sapíků Restaurant

www.klokocna.cz Klokočná 8, Klokočná

Šéfkuchař: Pavel Sapík

menu

  • Lososový Gravlax s chřestem a citrónovým curdem
  • Telecí se smržovým sosem, těstovinou a zeleným chřestem
  • Tartaletka s chřestem, jahodami a estragonovým krémem
  • Kančí pršut s okurkami cornichons, cibulkami a domácím chlebem
U Sapíků Restaurant

Marcel Ihnačák Restaurant

www.hotel-tanzberg.cz Husova 8/331, Mikulov

Šéfkuchař: Marcel Ihnačák

menu

  • Roastbeef s nakládanými žampióny a patisony, s křenovým cream fresh a výhonky růžového zelí 
  • Žabí stehýnka balená v panchette, bylinkový olej, s květákovým pyré, bylinkový olej a potoční řeřichou 
  • Petrželový crém caramel s nakládanými borůvkami, šťovík
Marcel Ihnačák Restaurant

LOKÁLNÍ A ZÁŽITKOVÉ RESTAURACE

Element Brno

menu

  • Gaspacho - meloun cantaloupe, papriky
  • Aranchini - Smažené risotto plněné mozzarelou, domácí kimchi, pikantní majonéza
  • Candát - spálená okurka, kedlubna, omáčka z verjusu
  • Jablečný koláč - vavřínová sabayone, slaný karamel, pohanková sušenka
Element Brno

Babinský bistro

menu

  • Tři druhy tapas + napárované víno z vinařství Sonberk (vinařství naleznete v průvodci Gourmet jižní Morava)
    • Rillettes na kváskovém chlebu, jarní cibulka + Sonberk Sauvignon 2022
    • Máslový quiche s liškami a sýrem Comté + Sonberk Rulandské šedé 2022
    • Uzený pstruh od Trnečky, koprová majonéza, sladový chleb + Sonberk Riesling 2021 VOC
  • Pivo Špilberk 10 C z pivovaru Hauskrecht
  • Řemeslná zmrzlina - speciální festivalová edice
  • Domácí malinová a mangová limonáda
Babinský bistro

Arslan Buuz

menu

  • Polévka Huitsaa

Z pomalu taženého vývaru, se směsí kořenové zeleniny, smaženými bramborami, se skleněnými nudlemi a s mini knedlíčky.

  • Buuz a Bansh 

Mongolské masové knedlíčky z páry a opečené, tradiční saláty Luuvan a Baitsaa s chilli olejem.

  • Khuushuur

Smažená placka s portobello houbami a bramborami, s tradičními saláty Luuvan a Baitsaa a se sezamovou zálivkou.

Arslan Buuz

Bistro LEHÁRO

menu

  • Halloumi burger (vege burger v naší klasické bulce která je podobná chuti loupáčku :), marinované portobello, avokádovo-koriandrová majonéza, grilované halloumi, fermentovaná cibule
  • Bacon and cheese burger v naší klasické bulce která je podobná chuti loupáčku :), maso klasické velikosti propečenost na medium nebo dle přání, zauzená majonéza, slanina, vyzrálý cheddar, karamelizovaná cibulka
  • USA klasik smash burger v naší máslovo-bramborové housce, maso je rychle stlačené na grilu vznikne tenká placka ale maso je zkaramelizované a zároveň zůstává šťavnaté, americká hořčice, kečup, kyselé okurky, čerstvá cibule, cheddar
  • Kuřecí stripsy maso je naložené v podmáslí velice šťavnaté a křupavé
Bistro LEHÁRO

Little Saigon Brno

menu

  • Lu rou fan bao bun - taiwanský bůček s arašídovou omáčkou, zeleninou a koriandrem v napařovaném knedlíčku
  • Dau phu bao bun - marinované tofu s arašídovou omáčkou, zeleninou a koriandrem v napařovaném knedlíčku
Little Saigon Brno

S Ukrajinou v srdci

Charitativní projekt na podporu ukrajiny

Šéfkuchaři: Marinka a Jirinka 

Jídlo spojuje, ale také pomáhá. Ochutnej autentickou ukrajinskou gastronomii a přispěj tím na dobrou věc!

menu

  • Boršč - nejoblíbenější ukrajinské jídlo založené na vydatném masovém vývaru s řepou, zelím a bramborami s přídavkem rozmačkaného sádla a česneku. Zdobené zakysanou smetanou, zelení a křupavým greenkamm pro plnou chuť. Harmonie chuti a vůně vás příjemně potěší svým prolínáním a splynutím v jeden celek a příjemnou dochutí s mírou uspokojení a sytosti. 
  • Nalisniky - jemné a velmi tenké palačinky na mléce ve formě tajemného sáčku plněného bramborami a masem. Zakysaná smetana, kečup a hořčice jsou volitelně přidány pro odhalení plnosti harmonické chuti.
  • Vareničky - jsou symbolem ukrajinské národní kuchyně. Jedná se o pokrm v podobě vařeného čerstvého těsta a háčku z dušeného zelí a brambor. Chutně zdobené dokřupava opečenou slaninou a cibulkou
  • Holúbci - to je mleté ​​maso s vařenou rýží zabalené v zelných listech, v kombinaci s podporou a zakysanou smetanou vás potěší bohatostí chutí a plností ukrajinské pohostinnosti...
  • Sladké bramborové kuličky - jsou oblíbeným dortem každého z dětství, jehož základem jsou sušenky, máslo, banán a pomeranč v kokosové skořápce. Tento originální a lahodný dezert bez pečení osloví dospělé i děti.
S Ukrajinou v srdci

Extrémní catering

www.extremnicatering.cz

Šéfkuchař: Filip Töpfer

menu

  • Mořský citron na salátu z fialových brambor, černých fazolí a fermentovaných listů kaktusu
  • Koule z mletého bizoního masa na bramborech pečených v seně a salátu z lučních bylin
  • Smažená taštička s trhaným masem zebry s kari-jogurtovou omáčkou
  • Krokodýlí ceviche se sabal salátem
  • Kousky holubího masa restované na skořicovém másle v polévce z dýně pečené na žhavých kamenech
Extrémní catering

Piantado

menu

Piantado vám připraví šťavnaté argentinské hovězí na obrovském grilu, který je dovezený přímo z Argentiny a v ČR a okolí je jediný svého druhu. Nejen pro vegetariány či děti máme voňavou grilovanou kukuřici. Ke kvalitnímu masu si dáte výborné víno. Piantado je váš argentinský zážitek. Nemusíte jet do Argentiny, stačí ji ochutnat u nás a hned si ji zamilujete.

Piantado

Oysterman

menu

  • ÚSTŘICE RESERVE SPECIALES Č.3
  • ÚSTŘICE RESERVE SPECIALES Č.3
  • GRATINOVANÉ USTŘICE Č.1. (Cantal, bílé víno, šalotky)
  • SLÁVKY " BRASUCADE" (Paprika, cibule , bílé víno, Espelette pepř..)
  • BISQUE DE HOMARD kruton + omačka rouille z Sète + Sýr Cantal
Oysterman

Pergolla catering

menu

  • Brambory na ohni, domácí tvaroh s pečeným česnekem a jarní cibulkou
  • Uzený losos, taboulet (kuskusový salátek se zeleninou a petrželkou)
  • Kachní prso, pyré z pečeného květáku s wasabi, teryiaki, smažená cibulka
  • Dýňové kari se zeleninou, kokosovým mlékem a cizrnou, kešu oříšky a koriandr
Pergolla catering
loading