Plzeň

18.-19. 5. 2024


Plzeň

18.-19. 5. 2024

Hvězdy našeho gastronomického nebe

To nejlepší z celé ČR naservírované přímo k vám

Legendární restaurace

Café Imperial a Valoria Restaurant

Šéfkuchař: Zdeněk Pohlreich – Café Imperial

Šéfkuchař: Petr Kašparovský – Valoria Restaurant

 

Menu
  • Tygří krevety, máslová emulze, togarashi, zázvor, bageta, listový salát
  • Steak z tuňáka, ponzo omáčka, wonton rolka plněná krevetami, zelenina v tempure, majonéza z nakládaného zázvoru
  • Kachní prsa, dim sum knedlíčky plněné kachní fáší, divoká brokolice, hoisin omáčka
  • Îles Flottantes, créme anglaise, čerstvý meringue, maliny
Partner restaurace:

Long Story Short | Eatery & Bakery

Šéfkuchař: Petr Heneš

Menu
  • Grilovaný chřest a ředkvičky, pražská šunka, med, semínka – grilovaná zelenina, konfitovaná pražská šunka ohřátá v máslové emulzi s medem a dijonskou hořčici, zasypané opraženými semínky
  • Vepřové koleno, mangové kari, koriandrové lívance, chilli, sezam – přes noc pečené vepřové koleno s mangovým kari, koriandrové lívance zasypané čerstvým chilli, koriandrem a sezamovými semínky
  • Jahody, šlehačka, rakvička, bonbóny – jahody ve 3 texturách, čerstvá šlehačka, rozlámaná rakvička, zasypané prachem z bonbónu

 

Partner restaurace:

Alcron Restaurant

Šéfkuchař: Josef Křížek

Menu
  • Parfait z bryndzy s bílou čokoládou, červená cibule, meruňkové pyré, lískové ořechy, brioška – parfait z bryndzy přelité bílou čokoládou, servírováno s pyré z meruněk a gelem z červené cibule, restované liskové ořechy, máslova brioška
  • Gratin z batátů, remuláda z jalapeños a dýňového semínka, divoká brokolice, omáčka z podmáslí – batátové gratine s jalapeños remuládou, grilovaná brokolice a omáčka z podmáslí s olejem z petržele
  • Rýžový nákyp s nakládanou rebarborou, jahodová voda, spálený meringue – pečený rýžový nákyp s jasmínovou rýží, tatarák z čerstvých jahod, marinované rebarbory a máty, jahodová voda, flambovaný bílkový meringue

 

Partner restaurace:

Lokální a zážitkové restaurace

Prostě bistro

Menu
  • Hummus a falafel – karbanátek z mleté cizrny a směs koření
  • Muhammara – pasta z grilovaných paprik, vlašských ořechů, arabského koření, extrakt z granátového jablka, olivový olej
  • Muhammara a kebbeh – arabský masový karbanátek v křupavé krustě z mletého bulguru a pravé svíčkové, plněný hovězím masem a praženými ořechy
  • Masový špíz a fattoush –  arabský zeleninový salát s krutonky z arabského chleba, granátové jablko, máta
  • Arabský dezert – křupavé těsto na balkavu, krém, pražené pistácie

Mexická resturace Panchos

Menu

  • Tacos con Pollo – kukuřičné tortilly s grilovaným kuřecím masem
  • Tacos Birria – kukuřičné tortilly s trhaným hovězím masem
  • Nachos Vegetarianas – kukuřičné nachos s grilovanou zeleninou a kaktusem
  • Nachos Carne Adobo – kukuřičné nachos s trhaným hovězím masem
  • Jalapenos la Calvera – smažené papričky

Bombay Express

Menu

  • Paneer TIKKA naanchossýr s paprikami v klasické husté krémové cibulovo-rajčatové omáčce s koriandrem, příloha naan
  • Mini chicken wrapplacka naan s grilovanými kousky marinovaného kuřete s paprikou, cibulí a rajčaty
  • Butter chicken naanchos -kousky kuřete pečené v peci podávané v krémové máslové rajčatové omáčce, příloha naan
  • Biryani chickenkořeněná rýže s kousky kuřecího masa, raita
  • Chana masala naanchos římský hrách (cizrna) s exotickou směsí severoindického koření, příloha naan

Extrémní catering

Šéfkuchař: Filip Töpfer

Menu
  • Slider z grilovaného bizoního srdce a slaniny v kukuřičné briošce s chipotle majonézou,
    sýrem La Gruyére, kompotem z červené cibule a salátem Mizuna Red
  • Uzený úhoř s limetkovou majonézou a kari kuskusem s řasou wakame
  • Trhané pomalu pečené klokaní maso se salátem z bulguru, pečeného fialového batátu, dýně Hokkaido a škvarků z ředkve Daikon
  • Larvy potemníka moučného na přepuštěném másle, kurkumě a koriandru s tortilla chipsy
    zapečenými sýrem Gouda
  • Bisque „New York“ s krabem a drožďovými bylinkovými knedlíčky

Bistro Leháro

Menu

  • USA CLASIC – hovězí maso český chov, americká hořčice, kečup, kyselý okurek, čerstvá cibule, cheddar, naše máslová houska
  • MAPLE BURGER – hovězí maso český chov, vyzrálý cheddar, za studena uzená slanina, mayo ze spáleného másla, javorový sirup
  • VEGE BURGER – grilované halloumi, marinovaná houba portobello, rukola, fermentovaná cibule, avokádovo-koriandrová mayo v druhém emailu dopošlu poslední burger
  • BACON JAM SMASH – vysmešované hovězí maso český chov, vysmešovaná houska s vyzrálým cheddarem, slaninový jam, grilovaná cibule, cheddar

Oysterman

Bělohorská 13, Praha 1

Menu

  • Ústřice Reserve Spéciale – jsou zbrusu novým výtvorem Maison Tarbouriech. Tato osvěžující, trendy a jiskřivá ústřice osloví odborníky a i lidi, které tuto pochoutku ještě nikdy neochutnali.
  • Ústřice Bouzigues – dutá odrůda s mramorovanou, dobře zoubkovanou skořápkou, poznáte podle chuti podle jódované svěžesti vylepšené nádechem ořechů.
  • Slávky -jsou typické svou mořskou vůní a jemnou, slanou chutí. Jejich maso je pružné, pevné, netučné a obsahuje velké množství bílkovin a vitamínů
  • Vařené krevety s aioli – kombinace lahodných krevet s omáčkou z olivového oleje, žloutků, česneku, soli a zakápnutá citronem.

BBQ boys ve spolupráci s Tullamore Dew

Menu
  • Trhané vepřové s coleslaw a Tullamore original sous
  • Hovězí pastrami v domácím toastovém chlebu s Tullamore mustard Honey
  • Hovězí hrudí s BBQ fazolemi, coleslaw
  • Vepřová žebra s BBQ fazolemi, coleslaw
  • Uzené kuře v Tullamore cream souse, domácí pečivo, microgreens salát

Arslan Buuz

Menu

  • Silný hovězí vývar s masovým knedlíčkem a smaženými bramborami se zeleninou a nudlemi.
  • Tradiční  masové Buuz a Bansh – šťavnatý knedlíček z páry a druhý dokřupava opečený, plněný směsí hovězího a vepřového masa se salátem Luuvan (mrkvový salát s česnekovým dressingem). Sezamová zálivka.
  • Vegetariánské Buuz a Bansh – tradiční šťavnaté houbové knedlíčky s náplní portobello hub a brambor. Salát Baitsaa (zelný salát ve sladko kyselém nálevu). Sezamová zálivka.
  • Krevetové Buuz – dva šťavnaté knedlíčky z páry, plněné směsí tygřích krevet a krůtích prsou s fermentovaným, pikantním salátem Kimchi.  Lehce pálivá wasabi zálivka.

Spaghetti Parmigiano

Menu
  • Spaghetti ricotta e cipolle – čerstvý sýr ricotta, karamelizovaná cibule
  • Spaghetti prosciutto – parmská šunka, rajčatová omáčka
  • Spaghetti carbonara – slanina pancetta, pasterizovaný žloutek, pepř
  • Spaghetti amatriciana – rajčatová omáčka, slanina pancetta, cibule, česnek, chilli
  • Spaghetti bolognese – boloňská masová omáčka

 

Street Food Viet Nam

Menu

Vietnamské speciality:

  • Jarní závitek – s krevetami, s hovězím masem, s kachním masem, s lososem, zelenina, rýžový papír, rýžové nudle, arašídová omáčka 
  • Netradiční domácí závitky – s hovězím masem, s kachním masem, zelenina, rýžový papír, zelný salát, slakokyselá omáčka
  • Krevetové knedlíky – krevety, rýžové těsto, zelný salát, sladkokyselá omáčka
  • Bánh Khot – rýžové těsto, krevety, kokosové mléko, jarní cibulka
  • Bún bò Nam Bộ – s hovězím masem, na grilu, s nudlemi a zeleninou
  • Viet Burger – s kachním masem, sýr, zelenina, domácí dresing 

 

Japonské speciality:

  • Takoyaki – chobotnicové kuličky, dresing
  • Krevety v tempuře 
  • Krevetové Gyoza 

Plzeň

18.-19. 5. 2024