V pivní zóně budete moci ochutnat piva z vybraných craftových minipivovarů. Na své si tak přijdou jak milovníci pivních speciálů, svrchně kvašených APA, IPA a Stoutů, ale i klasických ležáků. Chybět nebudou ani delikatesy snoubící se s pivem.

Pilsner Urquell

menu

Vyhraďte si několik okamžiků a dopřejte svým smyslům dokonalý požitek. Vychutnejte si jemné aroma, plnou chuť a zlatavou barvu plzeňského piva. Vychutnejte si PILSNER URQUELL.

Pilsner Urquell

Pivovar Proud

menu

Vaříme spodně i svrchně kvašená piva napříč pivními styly. Naše nabídka zahrnuje celoročně dostupná piva i limitované a sezónní edice. Experimentujeme s ingrediencemi jako je ovoce nebo koření, ale také s dozráváním piva v dubových sudech, například po whisky.

Pivovar Proud

Měšťanský pivovar Hradecký Klenot

menu

Hlavní kategorií pro nás jsou klasické české ležáky v podobě tradiční třírmutově vařené dvanáctky, nefiltrované jedenáctky za studena chmelené novým českým chmelem a polotmavé jedenáctky. Na jaře 2018 jsme přidali též svrchně kvašená piva různých stylů, která podílejí na našem výstavu zhruba z 10%.

Měšťanský pivovar Hradecký Klenot

Zlatá kráva

menu

Na začátku této pivní cesty stojíme dvě rodiny - Sochorovi a Sladkých. Společně jsme tak v roce 2018 odstartovali rodinný projekt - pivovar Zlatá kráva. Vaříme spodně i svrchně kvašená piva a speciály pod taktovkou sládkové Žanety Petružálkové.

Vizí je vařit pivo z kvalitních surovin, zákazníkům dodávat pivo v nejlepší kvalitě a být k dostání nejen v ČR. Toho chceme dosáhnout díky zkušenostem v gastronomii, farmářství a marketingu.

Zlatá kráva

Pivovar Obora

menu

Vaříme nefiltrovaná a nepasterizovaná piva, spodně, svrchně i spontánně kvašená. Pivo vaříme převážně z vlastního chmele i sladu. Na chmelnici, kterou máme na dohled od pivovaru, pěstujeme Žatecký poloraný červeňák, Sládek, Kazbek, Premiant a Rubín.

Udržitelnost je pro nás cyklus, ve kterém na sebe všechny kroky navazují. Pivo vaříme z chmele a sladovnického ječmene, který pěstujeme na poli vedle pivovaru. Vaříme za pomocí zelené energie, kterou vyrábíme v bioplynové elektrárně. Kromě piva vyprodukuje samozřejmě i bio odpad. Mláto a kvasnice dáváme jako potravu našim kravám. Z hnoje pak poháníme opět "bioplynku" a nabíjíme auto, které pak pivo rozváží. 

Pivovar Obora

Pivovar Radouš

menu

Myšlenkou mít malý pivovar s vlastním pivem jsem se začal zabývat již v roce 1983, tedy v době, kdy nebylo možné vlastnit výrobní prostředky. Cenná odborná praxe a hezké chvíle prožité v litovelském pivovaru, k tomu samozřejmě sládek Miroslav Koutek a poetické filmové zpracování Hrabalových Postřižin, bylo tím správným nasměrováním mého srdce. Po několika domácích várkách jsem pochopil, že chci mít malý, ale opravdový profesionální pivovar, kde vše funguje jako v tom velkém. A tak jsem si po mnoha letech svůj sen vyplnil.

Pivovar Radouš

Rodinný pivovar Švihov

menu

Advokátka Anna, která snila o rodinném podniku, holandský sládek Martijn s čerstvým výučním listem a dědeček Tomáš. Rozhodli jsme se vybudovat pivovar s pohostinstvím, kde vládne pohoda a svoboda projevu pro rodiče i děti.

Anna se vyučila kuchařkou, Martijn oprášil starý recept na holandské pivo s jemnou příchutí koření, do týmu se přidal dědeček Gerard a kamarádi, a tak vznikl Rodinný pivovar Švihov. Budujeme ho pro všechny, kdo chtějí ochutnat poctivý venkov.

Rodinný pivovar Švihov

U Stočesů

menu

Jako malý pivovar dbáme na kvalitu používaných surovin - sladu a žateckého chmele ve spojení s naší výbornou místní vodou, která je prezentována jako jedna z nejlepších v plzeňském regionu. 

U Stočesů

Cider talk by Provoco

menu

Jsme firma dvou nadšenců, co vyrábí poctivý český řemeslný cider. Bez přídavku veškerých cukrů, sladidel, barviv a aromat. Nepasterovaný a nesířený.

Naším společným prvkem je chuť vytvářet prostředí a příležitosti pro dialog a propojování. Hlavním tématem je pro nás „udržitelnost“ v jakémkoli, ale hlavně enviromentálním odvětví. Zajímá nás vše, co moderního člověka může kultivovat a motivovat k většímu respektu k přírodě.

Cider talk by Provoco
loading